Представители на ДПС влязоха на разговори при президента Румен Радев. Държавният глава провежда консултации

...
Представители на ДПС влязоха на разговори при президента Румен Радев. Държавният глава провежда консултации
Коментари Харесай

ДПС: Кризата ще се преодолее само чрез диалог между партиите

Представители на ДПС влязоха на диалози при президента Румен Радев. Държавният глава организира съвещания с парламентарните сили в 47-ото Народно заседание по отношение на конституционната процедура по сформиране на държавно управление, които не престават и на следващия ден.

По-рано при президента бяха представители на първите две политически сили -  " Продължаваме промяната " и ГЕРБ-СДС. Кирил Петков разгласи, че съдружното съглашение сред четирите партии в коалиция е готово, а от ГЕРБ обявиха, че ще бъдат градивна съпротива в Народното събрание.

Президентът уточни, че е важно мнението на всяка от парламентарните групи за активността на новия парламент и за упованията за работата на бъдещето държавно управление.

" Тази година българските жители на три следващи избора дадоха своя глас за смяна. Очакванията на обществото ни са за постоянно държавно управление. Затова за нас е значимо мнението на всяка от парламентарните групи за активността на новия парламент, за упованията, свързани с работата и образуването на бъдещото държавно управление ", сподели пред представителите на Движение за права и свободи президентът Румен Радев.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че в действителност е имало три избора вследствие на политическата рецесия в страната. По думите му, обаче, политическата рецесия не настава за един ден, а през годините сме стигнали до обстановката, в която се намираме.

" Преодоляването на политическата рецесия може да се случи посредством разговор сред партиите, политическите субекти и сред институциите. Не е нова тематика за нас от Движение за права и свободи, тъй като през годините ние нееднократно сме предупреждавали, че можем да стигнем до такава политическа рецесия ", посочи Карадайъ.

" Много пъти сме могли да дефинираме какво разбираме под възобновяване на нормалността в политиката, възобновяване на демокрацията и възобновяване на държавността. Въпросът е по какъв начин преодоляваме политическата рецесия ", сподели още той.

Карадайъ съобщи, че страната има потребност от постоянен кабинет предвид на множеството кризи - коронавирус рецесията, здравната, обществената, икономическата и финансовата, инфлацията, която сега се развива, растящите цени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР